Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

«Next move», Oil on canvas. Painting by Lia Koutelieri (2016) Η συμμετοχή μου για την 8η Ετήσια Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας με τίτλο «ΞενοΔοχείο».


Καλλιτέχνης: Λία Κουτελιέρη/Artist: Lia Koutelieri
τίτλος: «Next move»/title: «Next move»
ζωγραφική/painting
λάδι σε καμβά/oil on canvas
100x120cm

Έργο μου για το 1ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Μαραθώνα 2016/ My work for the 1st Marathon Art Festival 2016/ζωγραφική/painting

Καλλιτέχνης: Λία Κουτελιέρη/Artist: Lia Koutelieri
τίτλος: Μικροί Μαραθωνοδρόμοι/title: Little Marathon Runners
ζωγραφική/painting
λάδι σε καμβά/oil on canvas
3pcs
30x90cm

«1st Marathon Art Festival - 1ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Μαραθώνα 5-13 Νοεμβρίου 2016» Ομαδική έκθεση



1st Marathon Art Festival 2016 - 1ο Φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών Μαραθώνα , 5 – 13 Νοεμβρίου 2016

Το πρώτο φεστιβάλ τέχνης Μαραθώνα ξεκινά για να γίνει θεσμός. Σας περιμένουμε από τις 5 μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μαραθώνα για να μας γνωρίσετε και να γίνετε μέλη αυτού του φεστιβάλ. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική, χορό, θέατρο, δράσεις δρόμου, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις περισσότερες περιοχές του Δήμου Μαραθώνα (Βαρνάβα, Γραμματικό, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Μάτι), ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή και καλύτερος επιμερισμός. Το φεστιβάλ ξεκίνησε με σκοπό να αναδείξει τα πολιτιστικά δρώμενα ενός δήμου με σπουδαία ιστορία. Αρχικά από ιδιωτική πρωτοβουλία, που σύντομα αγκαλιάστηκε από την Ένωση Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών δήμου Μαραθώνα, την ένωση συλλόγων γονέων, τον Δήμο Μαραθώνα και τους κατοίκους του δήμου, που θα έχουν ενεργή συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.

Στην έκθεση με τίτλο: «Αποστάσεις ή ενώσεις μεταξύ σημείων – Αθήνα – Μαραθώνας», οι καλλιτέχνες ακολουθούν την πορεία του Μαραθωνίου αντίστροφα. Η διαδρομή Αθήνα-Μαραθώνας γίνεται συνένωση σημείων. Επιστροφή από το τέρμα στην αφετηρία κι επανεκίνηση.
Καθημερινά οι άνθρωποι διανύουν αποστάσεις από σημείο σε σημείο. Σχηματίζουν δίκτυα με πυκνώσεις κι αραιώσεις. Φτιάχνουν πλέγματα και δημιουργούν συνδέσεις με ανθρώπους, τόπους και μνήμες. Στόχος είναι τα σημεία, τα διανύσματα οι ενώσεις και κάποτε οι αποκλήσεις. Η διαδρομή γίνεται άλλωτε κόπος κι άλλωτε απόλαυση. Τίποτα δε μένει στάσιμο κι όλα ρέουν σε πορείες πότε ευθύγραμμες και πότε κυκλικές. Τα έργα των καλλιτεχνών είναι εμπνευσμένα από αυτή την αέναη πορεία από σημείο σε σημείο.

Ο κλασικός Μαραθώνιος για το 2016 ξεκινά την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου από τον Μαραθώνα στην Αθήνα. Εμείς ξεκινάμε το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου από την Αθήνα προς τον Μαραθώνα. Για 8 ημέρες θα ζήσουμε την εμπειρία της διαδρομής παράλληλα με την προετοιμασία των αθλητών εδώ στον Μαραθώνα. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου την ημέρα πραγματοποίησης και του μαραθωνίου, που αποτέλεσε την έμπνευση για την ομαδική μας έκθεση, από τον Μαραθώνα στην Αθήνα.

Συμμετέχουν:
Δ. Αδάμης, Κ.Βασιλείου, Ε.Βέλλιου, Α.Βέργης, Κ.Βλαχόπουλος, Π.Γκρίζος, Σ.Ζουμπουλάκης, Δ.Κοιλάκου, Δ.Κόκορης, Π.Κούκκου, Π.Κουλλιά, Λ.Κουτελιέρη, Β.Λιουδάκης, Α.Λόη, Γ.Μπούνιας, Κ.Παπαγεωργίου, Μ.Ραζέλου, Μ.Ροβίθη, Τ.Σοφιανόπουλος, Γ.Τζίμας







http://www.klik.gr/gr/el/eikastika/1st-marathon-art-festival-2016-1o-festibal-neon-kallitechnon-marathona-5-13-noembriou-2016/