Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

«Save As...Art? / Αποθήκευση Ως ...Τέχνη;», Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Bhive. 25.09.2015 έως 03.10.2015

Μία ομαδική έκθεση για την καλλιτεχνική πράξη ως αναζήτηση και διερεύνηση των διαφορετικών εκδοχών καταγραφής, διατήρησης αλλά και μηχανιστικής συσσώρευσης? για την τέχνη ως φορέα χρονικής συνέχειας/ασυνέχειας αλλά και διαφύλαξης της καθημερινής πραγματικότητας.
 
 
Installation by Lia Koutelieri, 2015




https://www.facebook.com/#!/events/697269490406901/?ref_newsfeed_story_type=regular&action_history=null&pnref=story

Book Skirt Project By Xara Demakakou & Despotnia.
 
Vangelis Lioudakis
 
Antonis Vathis
 
Angela Mandilari
 
Andreas Lymperatos
 
Ianthi Angelioglou
 
Σε μία εποχή όπου η βιομηχανία της κουλτούρας σύμφωνα με τον ιστορικό τέχνης Ηal Foster παράγει ιστορική αμνησία ως προϋπόθεση της συνεχούς ανανεούμενης κατανάλωσης και μέσα σε έναν αδηφάγο μηχανισμό ο οποίος στερείται της ικανότητας να θυμάται και να στοχάζεται ιστορικά, 12 καλλιτέχνες καλούνται να διερευνήσουν, ο καθένας με διαφορετικά μέσα, τo έργο τέχνης ως μέσο καταγραφής της καθημερινότητας, διατήρησης ή ανακατασκευής της μνήμης καθώς και να σχολιάσουν τη μηχανιστική αποθήκευση και κατανάλωση της εικόνας. Θέτοντας ενδεχομένως τα παρακάτω ερωτήματα: Πώς συνδιαλέγεται ή συγκρούεται το εφήμερο και το μηχανιστικό με αυτό που σηματοδοτείται επιχειρώντας τη χρονική συνέχεια ? Τι μορφή μπορεί να πάρει η διαδικασία της νοηματοδότησης και της καταγραφής στην τέχνη, η τιτλοφόρηση ενός έργου τέχνης, ενός συναισθήματος, μίας εικόνας ?
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Ιάνθη Αγγελίογλου, Αντώνης Βάθης, Χαρά Δημακάκου, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Δέσποινα Κοιλάκου, Λία Κουτελιέρη, Ανδρέας Λυμπεράτος, Βαγγέλης Λιουδάκης, Αγγέλα Μανδηλάρη, Αναστασία Παπαδοπούλου, Νίκος Σκουρτσίδης, Χρύσανθος Σωτηρόπουλος
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 17:30–21:00 Σάββατο - Κυριακή 11:00-15:00